L’equip docent.

Hola!! us presentem l’equip docent  de l’escola:

Adriana Alsina

violoncel Callús

Professora de violoncel

Nascuda a Manresa i afincada a Barcelona, estudia el Grau Superior al Conservatori del Liceu amb el mestre Angel Luís Quintana i posteriorment realitza estudis de post-grau amb el professor Mark Friedhoff.
Membre de diverses orquestres i de conjunts de cambra d’estils diversificats, disfruta tocant el violoncel en qualsevol context i hora del dia, tant si es tracta d’un musical, una simfonia o fent versions de música actual. Professora de violoncel, cambra i orquestra a varies escoles catalanes des del 2008 i apassionada de la música en directe.

 

Àngels Rios

img_2610

Professora de Iniciació II i flauta

Nascuda a Esplugues de Llobregat.  Als 19 anys obté el títol Superior de Professora de Flauta Travessera al Conservatori del Bruc de Barcelona. Seguidament amplia els seus coneixements flautístics i de cant líric al Conservatori d’Orléans. Allà obté el Primer Prix de flauta al conservatori i el Primer Prix Regional a l’unanimitat.
Al  juny del 2009 obté el títol Professional de Cant.
Ha tocat de solista i cantat de solista en diferents formacions orquestrals, bandes i grups cambrístics.
Actualment imparteix classes a les Escoles de Música d’Artés i de Puig-Reig.

Araceli Esquerra

araceli

Professora de cant i directora del cant coral gran

Araceli Esquerra Freixa, nascuda a Berga , inicia els seus estudis a l’escola de música de la mateixa ciutat, per prosseguir-los al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona on estudia Cant, Piano i Acordió.
Obté les màximes qualificacions en la seva carrera de Cant i Premi d’honor. I posteriorment va prosseguir els seus estudis a Gènova (Itàlia) amb la professora Gabriella Ravazzi.
Des de l’any 1997 és membre del Cor professional de Cambra del Palau de la música Catalana, on ha tingut l’oportunitat de cantar com a solista.
També ha estat membre de reforç del Cor del Teatre del Liceu.
Ha estat directora de l’Orfeó Berguedà durant 4 anys i també directora de la Coral Sta.Maria d’Avià.
Durant uns anys va ser professora de l’escola municipal de Berga, i actualment, i des de fa 10 anys és professora de l’escola municipal de música de Puig-reig.

Carles Planas

carlesplanes1ok

Professor de violí, viola, conjunt de corda

Carles Planas és  membre de l’Orquestra Simfònica del Vallès, Professor a les escoles de Música de la comarca del Berguedà ( EMMPuig-reig, EMMBerga i Conservatori dels Pirineus) Actualment es  President de l’ Orquestr@/ Joventuts Musicals del Berguedà i soci fundador d’aquesta entitat. És un gran coneixedor del món cultural i artístic del nostre país, així com una persona d’esperit inquiet i gran comunicador, fet que l’ha portat a estar sempre al dia i actuar com a promotor de projectes innovadors.

Fou membre de la Comissió de Música de la Generalitat i Diputació en el programa Bulevart i Ex-Director Gerent de l ‘IMUCBE ( Institut Municipal de Cultura de Berga), durant els anys 2005 fins el 2007.

Carlos Megías García

20092016-IV9A9379

Professor de trompeta

Natural d’Almansa. Es forma al mateix Conservatori Professional de la seva localitat i posteriorment al Conservatori Superior de València.
S’ha format amb grans trompetistes com José María Ortí, Antonio Ávila, Leopoldo Vidal, Martín Baeza, Juanjo Serna, Carlos Benetó, Mireia Farrés, Guy Touvron, Maurice André… i ha format part de joves orquestres, entre d’altres l’OFUV (universitat de València), JONC (Nacional de Catalunya), JONDE (Nacional d’Espanya) y JMWO (Jeunesses Musicales World Orquestra).
Col·labora ocasionalment amb l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Orquesta Nacional de España, Orquestra de Cadaquès… I també ha sigut dos anys professor del Conservatori Superior de Castilla- La Mancha.
En la actualitat és professor de trompeta de l’Escola Municipal de Puig-Reig, tasca que compagina amb la plaça de trompeta solista de l’Orquestra Simfònica del Vallés.

Carme Altimiras

Professora de llenguatges, piano i directora de l’escola

Nascuda a Puig-reig.

Va estudiar piano i solfeig primer a Puig-reig i després a Berga, Manresa i Barcelona.

Fa més de 20 anys que es dedica a la docència musical, també a fet cursos de pedagogia musical, ha treballat en diferents escoles de música de la comarca.

Cecili Rueda

csc_0065

Professor de guitarra

Gemma Figols

gemma

Professora del més petits, directora del cant coral petit i membre de l’equip directiu.

Mestra d’ educació musical, diplomada per la UAB i  llicenciada en Història i Ciències de la música per la Universidad de La Rioja. Nascuda a Puig-reig i ex-alumna de l´escola municipal de música de Puig-reig. A l´escola fa classes als músics més petits (música per créixer, sensibilització…).

Gerard Sibila

IMG_5015

Professor de clarinet, llenguatges de nivell mitjà i conjunt instrumental de vent.

Nascut a Sallent, s’inicia en el món musical de la mà del seu avi que ha estat músic d’orquestra de ball tota la vida. Estudia clarinet amb els professors Joan Plaja, Alfons Carbonell i Josep Fuster, als Conservatoris de Manresa i Barcelona. Molt interessat en la música moderna cursa els estudis d’harmonia moderna i arranjaments i enregistra 3 cd’s com a cap de saxos amb “A la Big Bom Band”. Fa gairebé dues dècades que es dedica a la docència musical tant en escoles de música com en el col·legi Oms i de Prat, on ha creat la primera Orquestra Educativa de Portàtils del món, la “CELork”.

Jaume Badrenas Buscart

captura-de-pantalla-2016-12-05-a-les-13-35-23

Professor de saxo i membre de l’equip directiu.

Nascut a Manresa ha treballat i treballa amb diferents formacions musicals de música moderna en l’àrea de Barcelona, sobretot Big-bands. Des de fa 20 anys treballa també en l’àmbit dels concerts didàctics. Molt interessat en les noves tecnologies i el seu ús a  l’educació. Estretament relacionat amb la comarca del Berguedà, fa més de 30 anys que toca a la Patum els dimecres i els dijous.

Jordi Camp Oliveras

img_0289

Professor de baix, contrabaix i combos

Nascut a Manresa ha fet de músic tota la vida porta dedicant-se a la docència musical més de 30 anys.

Judit Marmi Camps

juditMarmi

Inicia el seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Música de Berga. Comença a tocar el clarinet rebent classes de Gerard Comellas i més endavant de Naüm Monterde. Segueix la seva formació al Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb Alfons Carbonell i Jordi Figaró on acaba els seus estudis amb interpretació del clarinet i la tenora. Una vegada finalitzada aquesta etapa accedeix al Concervatori Superior de Música del Liceu on durà a terme i finalitzarà els seus estudis de formació superior amb interpretació del clarinet amb Francesc Navarro i Ángel Belda. Paral·lelament es forma amb professors d’arreu, com Michael Rusinek, Anton Weinberg, Olivier Patey, Michel Lethiec, etc.
Paral·lelament obté la titulació de Mestre de música per la Universitat de Barcelona i es forma a l’escola Joan Llongueres amb tècnica Dalcroze.
Com a docent ha treballat de professora de clarinet a diferents escoles de música i actualment treballa a l’Escola municipal de música de Puig-reig, a l’escola Kostka i a l’escola PIA Balmes donant classes de música i moviment, clarinet, llenguatge musical i conjunts intrumentals.
Ha estat membre de diferents formacions estables com OrquestrArt i la JOCPE. Forma part de la Cobla Ciutat de Manresa. Ha participat en diferents espectacles com el Concert John Williams, Concert de Bandes Sonores o Carmen! el musical a l’Almeria Teatre, Nocturns de Mozart amb trio de clarinets i cor amb qui realitzen diferents concerts. Ha participat en diferents espectacles teatrals com On la tempesta deixà una pau intensa o Gastro-Rimes.

Mariona Casellas

8571

Va iniciar els estudis de piano a l’Escola Municipal de Música de Berga, amb Marcel Escarré. A l’edat de divuit anys va decidir continuar-los al Conservatori Municipal de Música de Barcelona on obtingué el títol de Grau Professional de piano amb la professora Maria Rosa Ribas. Va accedir a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) obtenint el títol de Pedagogia en didàctica de la formació instrumental, amb el professor Jean-françois Dichamp. Al larg de tots aquests anys, també s’ha format en l’àmbit del cant, amb la professores Àngels Miró i Araceli Esquerra, clarinet amb Xavier Castillo i Queralt Roca, direcció coral amb Lluís Vila, s’ha aproximat a la música antiga amb M. Lluïsa Cortada, Heidi Tsai i Montserrat Gascón, i també al món del jazz amb Xavier Guitó. Per altra banda, ha participat en diversos cursos sobre pedagogia musical, en concret sobre Karl Orff i Edwin E. Gordon.

Actualment treballa com a pianista en diverses corals de la comarca del Berguedà i com a repertorista en diferents projectes. Pel que fa a l’àmbit docent, imparteix classes a l’Escola Municipal de Música de Puig-reig, a l’Esclat: Centre de Pedagogia de Manresa i a l’Escola de Música i Arts del Lluçanès (EMAL).

Pep Puig

175315

Professor de guitarra.

Nascut a Navàs.
Va estudiar piano i solfeig de petit a les monges.
De més gran va començar a tocar la guitarra amb un senyor de Navàs que es deia Sebastián Villar.
Va compaginar la carrera de filosofia amb els estudis al primerenc taller de músics durant cinc anys.
Músic d’orquestres de ball durant molts anys, actualment toca a duet o trio.
També li agrada molt el macramé i fer torres de Pisa amb escuradents.

Xavier guitó

Professor de piano, pianista acompanyant i director de la Banda i Orquestra de l’escola.

Pianista, compositor, arranjador, professor, director, productor, copista musical informàtic
Neix a Berga el 26 de març de 1975, iniciant els estudis musicals a l’Espill als set anys, amb el piano com a primer instrument. Al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona va estudiar Composició amb Carles Guinovart i Xavier Boliart, i Composició amb Mitjans Electroacústics amb Albert Llanas. Ha realitzat cursos i màsters d’estils ben diversos: Andrés Levin, Yann Maresz, IRCAM, Josep Soler, Salvador Brotons, Manel Cabero, Liliana Maffiotte, Luiz de Moura, Uli Moltsen, Michel Camilo, Bebo Valdés, Maria Schneider, Manel Camp, José Nieto, Carles Cases…
Contempla l’art com un tot, diversificant-ne els registres creatius: de composició contemporània, jazz, electroacústica, bandes sonores per a imatge i teatre, exposicions interactives, arranjaments i produccions diverses, poesia, i fins i tot algun esboç al carbó.
Ha interpretat tota mena d’estils: des del barroc al serialisme (ArsBB), del gospel al be-bop (Guitó plays Guitó), cançó d’autor (Roger Mas), tradicional (MAPS, ZonaGralla), col·laboracions i produccions amb DJ (Sergi Vila) i grups varis, compaginant l’activitat docent a l’Escola Municipal de Música de Puig-reig amb la feina de copista musical freelance.

Xevi Camp

img_0886

Professor de bateria

Eivissa, 11 de setembre de 1974
-4t nivell de bateria al Centre Esclat de Manresa amb el professor Lluís Ribalta. Any 1993 i3er nivell de piano  a l’Esclat (Manresa) amb el professor David Martell.
Experiència com a instrumentista:
He treballat amb: Santané y su gran orquesta (1994), La Tribu de Santi Arisa(1995), Grup de versions De noche ( del 1997 al 2006) I el grup SAPO.
També he acompanyat figures com Manel Camp, Gossos, Joan Isaac , Albert Pla I Maria del Mar Bonet.
Actualment toco amb els grups de jazz ODD TRIO I Tok de Prop, Dolo Beltran (Pastora) , el grup de versions Zàping,  i Coll@ge..
Actualment professor de bateria a l?esclat,/Manresa) i a l’Escola de música de Puig-reig.
He gravat discos amb: La Tribu, SAPO, Damià Olivella i OddTrio.